joi, 5 aprilie 2012

Mic Ghid pentru noul Facebook Timeline

Odata cu  introducerea noului format de prezentare Timeline in facebook au aparut si o serie de reguli de care trebuie sa se tina seama atunci cand creeam imaginea de Cover. ( imaginea de sus de pe o anumita pagina )
Si aceste reguli se refera in principal la ceea ce nu trebuie sa contina :
-  mesaje promotionale sau eventuale reduceri de preturi; ( ex: mergi pe site-ul nostru, reducere 30 % etc.)
-  date de contact, adresa de web, email - adica genul de informatii care se regasesc in sectiunea About ( Despre noi )
- elemente care sa faca referire la  elemente caracteristice paginilor facebook gen like sau share
-  elemente care sa cheme la o actiune de genul "spune unui prieten" sau "cumpara acum"
-  sageti sau alte elemente grafice care sa indice butonul  Like de la Facebook.
Pentru a se incadra perfect in noua pagina, imaginea de cover  pentru Facebook trebuie sa aiba dimensiunea de   850px width si  315px height.




In mod evident facebook vrea sa impiedice utilizatorii sa foloseasca paginile sale in scop comercial, probabil cu intentia de a angaja cat mai multe companii  in programul lor de reclame.
 Pana sa aflu despre noile reguli legate de facebook am creat cateva cover-uri dupa metoda clasica, prin elemente de tip sageata care sa indice butonul de like sau prin includerea unor mesaje de gen "unde ne gasiti" si pana acum nu a fost penalizata nici o pagina din acestea.   


 Timeline iti ofera si posibilitatea  ca  atunci cand vrei sa anunti un eveniment sau sa publici o fotografie sa o poti face si prin paginile de profil ale prietenilor tai. Bineinteles,  inainte de a face acest lucru  e de bun simt sa ceri permisiunea acelui prieten. Nu se poate posta chiar pe toate profilurile. Cei care nu vor sa fie asaltati de posturi care nu le apartin pot intra in setarile Privacy Settings si  la sectiunea de Timeline pot sa inchida aceasta posibilitate. 


 Modul cum vad utilizatorii noul timeline in  raport cu vechiul facebook:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu